Particulier

Over Nilan

Nilan ontwikkelt en produceert hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp-oplossingen die goed zijn voor de mens en het milieu. Een gezond binnenklimaat, gekoppeld aan een laag energieverbruik. Sinds haar oprichting in 1974 kent de Deense fabrikant een geleidelijk groei voor wat betreft haar exportgebieden. Eerst naar de haar omringende buurlanden, later naar grotere delen van Europa.

Quote Nilan is een sterke partner voor iedereen die willen investeren in de ventilatie-en warmtepomp-oplossingen van de toekomst. Door onze jarenlange ervaring in de industrie en onze marktgerichte focus, hebben we geleerd om het belang van kwaliteitszorg en de productontwikkeling te waarderen.

Op de snede van ontwikkeling

Onze sterkste focus voor ontwikkeling en productie ligt op de snede van efficiëntie en energiebesparing. We willen ventilatiesystemen vermarkten die aan beide criteria voldoen.

Het ontstaan gaat terug naar de eerste grote oliecrisis van 1974. Een tijd waarin werd gezocht hoe de bouwsector kon bijdragen tot een verminderde energiebehoefte voor haar gebouwen. Vandaag is de vraag actueler dan ooit. Daarenboven heeft de sector een belangrijke verantwoordelijkheid in het aanreiken en ontwikkelen van een antwoord op de milieu/klimaat problematiek. Dezelfde maatregelen als destijds dienen te worden genomen om ons verbruik in conventionele energiebronnen te beperken. Isoleren is nog steeds de meest eenvoudige en misschien wel de meeste efficiënte maatregel die kan worden genomen. Een doeltreffende isolatie vraagt een goede ventilatie.

Nilan ventilatietoestellen met ingebouwde warmtepomp zullen ervoor zorgen dat er tijdens het verwarmingsseizoen minder moet worden verwarmd terwijl er gegarandeerd een gezonde luchtverversing plaats vindt. Het systeem met actieve warmte terugwinning zal de verse buitenlucht verwarmen met de energie onttrokken aan de te verversen lucht. De systemen vandaag maken het mogelijk niet enkel actief maar ook passief de energie te gaan ontladen. Een combinatie van de meest geavanceerde technologieën in de wereld, welke leiden tot een betere energieprestatie. Gevolg: milieu en budget worden gespaard!

Gezonde lucht - gezond milieu

Nilan waakt over een gezonde binnenklimaat zonder het milieu te belasten. Wel integendeel, Nilan ontwikkelt producten waar iedereen beter van wordt. Voor ons is het duidelijk: iedereen dient zijn rol te vervullen in het bestrijden van de klimaatsverandering. Wij zijn bereid het voortouw te nemen in deze strijd, en zijn dus regelmatig betrokken bij het milieu-debat.

Milieubewustzijn is een van de hoekstenen van ons bestaan. Het is de reden waarom niet enkel onze oplossingen, maar ook onze productieprocessen milieuvriendelijk zijn. Wij maken gebruik van milieuvriendelijke materialen en leggen de focus op recycling en het minimaliseren van de afval. Bij de ontwikkeling van onze producten zoeken we steeds in welke mate we de prestaties en het energieverbruik van onze toestellen kunnen verbeteren.